Wij zijn B2Ai

WIJ ZIJN B2Ai

Wij zijn B2Ai. Wij zijn een professioneel georganiseerd bureau dat maatschappelijk verantwoorde architectuur biedt. Wij bouwen voor u: woningen, bedrijfsgebouwen, scholen, ziekenhuizen… Klein- en grootschalig, privaat en publiek.
Onze afdelingen urban planning, stabiliteit en technieken maken een volledig geïntegreerd project mogelijk. In de vijf ateliers in Brussel, Gent, Roeselare en Lille geven 120 medewerkers elke dag het beste van zichzelf.

Wij werken volgens drie waarden: mensgericht, nieuwsgierig en vakkundig. Wij bouwen de waarden uit via vijf kernthema’s . Ons eerste doel is te ontwerpen voor wie in en om de gebouwen woont, werkt en verblijft. Zowel in architecturaal, sociologisch als economisch opzicht onderzoeken wij hoe mensen een ruimte ervaren en dromen. B2Ai werkt klantgericht, professioneel en kwalitatief. Voor elk project stellen wij een passend team samen, begeleid door één van de geassocieerde partners. De ontwerp- en projectarchitecten volgen het dossier tot in de puntjes en tot aan de afwerking. De projectregisseur begeleidt de klant persoonlijk.

Onze teams in Brussel, Gent, Roeselare en Lille werken autonoom of delen hun vakkennis om uit elke gegeven situatie, hoe complex ook, een essentieel plan te distilleren. Daarbij steunen onze 120 medewerkers op een stevige kennis en ervaring.

Onder de huidige naam bestaat B2Ai sinds 2017. De roots van onze architectengroep liggen in Brussel en West-Vlaanderen. In 1979 richtte wijlen Hendrik Vermoortel het befaamde BURO II op. Vier jaar later zag het gerenommeerde Brusselse ARCHI+I van Philémon Wachtelaer het levenslicht. In 2009 startte BURO II een atelier in Gent. Vanuit gedeelde waarden en ambitie fusioneerden BURO II en  ARCHI+I in 2011 tot een architectenbureau met drie locaties. Sinds 2017 staat het bureau onder de naam B2Ai voor de mensgerichte aanpak. De partnerstructuur met vier partners werd in maart 2018 verlaten voor een managementteam met CEO en enkelvoudig aandeelhoudersschap.